Bizleri hayatın kargaşasından kurtaracak, telaşımızı, gerginliğimizi alacak. Özellikle kitapseverler olarak önereceğimiz en iyi mizah kitapları listesinden bir kitap sizleri hayran bırakmaya yetecektir. Sıkı bir mizah anlayışına sahipseniz bu kitaplar sizin olmazsa olmazınız olacaktır.
İçindekiler
En İyi Mizah Kitapları
1- Apartıman Çocukları
Hepimiz severek izlediği Hababam Sınıfı’nın yazarı Rıfat Ilgaz’ın eserlerinden biri olan Apartıman Çocukları, en büyük kavramlardan üçü olan namus, şeref ve vicdanı yan yana olan 3 apartmana vermiş ve bunlarla ilgili kitabında bahsetmiş. Yerli büyük bir mizahçımızın kitabını okumanızı öneririz.
2- Her Şey Olur
Zekice siyasi konuları ele alıp onları karikatüre çeviren Cem Dinlenmiş kitabında, 2008’den 2018’e kadar olan bütün çizimlerini birleştirip bir kitap haline getirmiştir. Eski yıllara dönüş yapmak isterseniz veya gülmek istiyorsanız önerebileceğimiz kitaplar arasındadır.
3- Memleketi Ben Kurtaracağım
Televizyon ekranlarından da tanıdığımız Gülse Birsel’in kaleme aldığı Memleketi Ben Kurtaracağım kitabı içerisinde siyasi, ekonomi, teknolojiden tutun otobiyografiye kadar her şey var. Önemli bir yazar olan Gülse’nin bu kitabını okumak, bir kadın yazar olarak desteklenmesi gerekir.
4- Sıdıka| En İyi Mizah Kitapları Unutulmaz Eser!
Nostalji kuşağından da hatırlayacağınız Sıdıka karakteri 90’lardan itibaren televizyonlarda oynayan Sıdıka, Atilla Atalay’ın özgün ve halktan birini yarattığı karakter olup herkesin beğenisini toplamıştır. Meraklılar için Sıdıka kitabı alınabilir durumda.
5- Osmanlı’dan Karikatürler
Günümüzde olduğu gibi Osmanlı döneminde de yazılan mizah dergileri ve gazetelerden birer birer toplanıp ele alınmış mizah yazıları, Latinceye çevirilerek gayet güzel bir iş yapılmış. Atalarımızın düşünce yapısını öğrenmek isterseniz okumanız kitaplardan biri Osmanlı’dan Karikatürlerdir.
6- Şimdi Çocuklar Harika | En İyi Mizah Kitapları Baş Yapıtlar
Aziz Nesin, bu ülkedeki kuvvetli yazarlardan biri olarak akla gelen ilk isimlerdendir. Genellikle konularında adaletsizlikleri, çarpık düzeni alır. Bahsettiğimiz kitabında çocukların bakış açısından ebeveynlerin, büyüklerin nasıl görüldüğünü aktarıyor okurlarına.
7- Hey Garson
Genç yaşlarda olan acemi bir garsonun Londra da yaşadığı olaylardan oluşan kitap toplumsal olayları ele alıyor. İnsan ilişkilerindeki görgü kuralları, sınıfsal farklar ve kültürel çatışmalar gibi olayları ele alan bir kitap. Murat Sevinç’in ufuk açıcı, samimi anlatımıyla okumanız için kitapçılarda raflarda sizleri bekliyor.
Yorumlar